תמיד התלבטתי בשאלה האם מעבר לחוקים המוסריים החיוניים לכולנו, כחלק מהעובדה שאנחנו חיים בקהילה ובחברה, קיימים חוקים אוניברסליים המסדרים את העולם… מעין עקרונות עליונים המניעים את היקום כולו.
בחיפושיי אחר תשובות, נתקלתי בספר "מדע ההתעשרות" מאת וואלאס ד. ווטלס, שבו המחבר מציג את הרעיון שההתעשרות היא מדע מדויק, המבוסס על חוקים קבועים של היקום. ווטלס טוען כי הבנת חוקים אלו ופעולה בהתאם להם מובילות להצלחה כלכלית ואישית.
לאחר שקראתי כמה וכמה ספרים בנושא והתחלתי לפעול על פי אותם עקרונות, קיבלתי פרספקטיבה חדשה על חיי ועל הדרך שבה אני יכולה להשפיע לחיוב על המציאות הפרטית שלי.
לפני שאציג את שבעת החוקים האוניברסליים, חשוב לי להדגיש את ההבדל בין שיטה לבין עיקרון. שיטה עשויה להיות פתרון יעיל לבעיה מסוימת – שמצליח כמה פעמים, אבל לא תמיד. לעומת זאת, העיקרון הוא אוניברסלי ונצחי. אפשר ליישמו שוב ושוב במגוון סיטואציות, ולקבל תוצאות משמעותיות שמשנות את המציאות שלנו.
כפי שאמר פעם הרינגטון אמרסון "מהנדס היעילות": "באשר לשיטות, עשויות להיות מיליון ואחת כאלו, אבל עקרונות יש בודדים. מי שתופס עקרונות, יכול לבחור בהצלחה את שיטותיו. מי שמתעלם מעקרונותיו ומנסה שיטות שונות, צפויות לו צרות."
כדי לייצר שינוי אמיתי בחיים, עלינו לחפש ולהבין העקרונות הבסיסיים של היקום. כפי שאתם יודעים ידע הוא ערך חשוב מאוד בעיניי, אך לפעמים הידע שעזר לי בעבר לא יכול לעזור יותר (במיוחד בעידן של השינויים הכל כך תכופים שאנחנו חווים). בניגוד לידע העקרונות הם אבני הבניין של החיים. כשמבינים אותם לעומק, הם הופכים לכלי שיכול משמש אותנו שוב ושוב.
מה הם שבעת העקרונות של היקום?
1. עיקרון שימור האנרגיה – PERPETUAL TRANSMUTATION
זהו העיקרון הראשי שעליו מבוססות התורות המדעיות, הפיזיות והמנטליות. על פי העיקרון המרכזי הזה – כל אנרגיה מתגלמת גם בצורה פיזית, ומשום כך האנרגיה המחשבתית שלנו מתבטאת בתוצאות שאנו משיגים בחיים.
אם תנסו להיזכר בימים טובים, ימים שבהם הכול הסתדר לכם, קרוב לוודאי שתשימו לב שהייתם באותם ימים באנרגיות ממש טובות 😊
2. חוק הסיבה והתוצאה – Cause and Effect
לכל פעולה יש תגובה; שום דבר אינו קורה במקרה. כל אירוע הוא תוצאה של סיבה מסוימת, וכל מחשבה או פעולה שלנו יוצרות תגובה ביקום. או במילים אחרות, הגמול שאנו מקבלים בחיים זהה תמיד לשירות או ליחס שאנו נותנים.
לעולם אל תדאגו בקשר למה שאתם עומדים לקבל, פשוט תתרכזו במה שאתם מסוגלים לתת. ברגע שאתם עושים את הכי טוב שאתם יכולים, כולל יחס מכבד לאחרים, הטוב הזה יחזור אליכם.
3. חוק הרטט –Vibration
כל דבר ביקום רוטט בתדר מסוים כולל המחשבות והרגשות. המחשבות שלכם שולטות על הדרך שאתם מרגישים – מחשבה חיובית גורמת לשמחה, התרגשות או אושר ומחשבה שלישית גומרת לעצב, חרדה או פחד. בסופו של דבר הרגשות החיוביים או השליליים שלכם יוצאים החוצה כרטט אנרגטי בעל תדר מסוים.
שמתם לב למשל, שכאשר אתם נמצאים בחדר עם מישהו מתוח או כועס מאוד, אתם מתחילים להרגיש לחוצים בדיוק כמוהו, גם אם הוא לא אומר מילה?
4. חוק הקוטביות –Polarity
לכל צד יש את הצד הנגדי שלו; הניגודים הם למעשה שני קצוות של אותו הדבר. לדוגמה, חום וקור הם בעצם דרגות שונות של אותה תופעה.
פעמים רבות החוויה של קושי (עצב, אובדן) מאפשרת את ההתפתחות הפנימית שמובילה לרמות גבוהות יותר של שמחה או שלווה. במילים אחרות, הקוטביות לא רק מציגה ניגודים, אלא גם מאפשרת לנו לצמוח דרך החיבור שבין ההפכים.
5. חוק המחזוריות – RHYTHM
הכול זורם פנימה והחוצה; לכל דבר יש עליות וירידות. החוק מתאר את המחזוריות והקצב הטבעי של היקום. הגאות והשפל בים מתרחשים במחזוריות קבועה, בהתאם להשפעת הירח… גם עונות השנה מתחלפות במחזוריות טבעית.
וגם אנחנו חווים גלים של הצלחות ומשברים. אם בתקופות הקשות של חיינו נזכור את חוק המחזוריות, ונאמין שבקרוב מחכה לנו מחזור של הצלחה, נוכל לצלוח את המשבר בצורה קלה יותר.
6. חוק ההתרבות של כל המינים – GENDER
החוק הרוחני הזה אינו מתייחס רק למגדר (GENDER) במובן הפיזי, אלא לתכונות האנרגטיות שמייצגות את העקרונות הזכריים והנקביים. על פי החוק הזה כל דבר ביקום כולל בתוכו אנרגיה זכרית ואנרגיה נקבית. האיזון והאינטראקציה ביניהן יוצרים תנועה, יצירתיות, והתרחבות.
האנרגיה הזכרית (Masculine) מסמלת יוזמה, פעולה, דחיפה קדימה, סדר ומבנה. האנרגיה הנקבית (Feminine) מסמלת קבלה, יצירתיות, רגש, זרימה וטיפוח.
החוק הזה קובע כי כל תהליך של יצירה – בין אם זה ברמה הפיזית, המנטלית, או הרוחנית – נוצר משילוב בין שתי האנרגיות הללו. לדוגמה, האמנות מתחילה מתוך השראה, חלום, או תחושת חיבור פנימי (אנרגיה נקבית). כדי להוציא את הרעיון לפועל – לצייר, לכתוב, לבנות – נדרשת פעולה יזומה, החלטות ואסטרטגיה (אנרגיה זכרית).
7. חוק היחסיות
שום דבר אינו טוב או רע, גדול או קטן, ארוך או קצר עד אשר מייחסים אותו למשהו. אם למשל אנחנו מסתכלים על שיפור במצבינו הכלכלי (גם אם לא הגענו ליעד שהצבנו לעצמינו) – אנחנו נרגיש טוב יותר, אבל אם נשווה את ההכנסות שלנו, להכנסות של מישהו מהעשירון העליון – נרגיש רע מאוד.
אם נלמד למדוד את ההתקדמות שלנו רק בהשוואה לעצמינו, וגם להעריך את מה שיש לנו, התחושות שלנו ישתפרו – מה שאומר שגם האנרגיות ישתנו לטובה.
הבנת ויישום שבעת החוקים אלו מאפשרים לנו לפעול בהרמוניה עם היקום, להשיג איזון פנימי ולהשפיע לטובה על המציאות האישית שלנו. מוזמנים לאמץ חוק אחד או יותר ולהתחיל לפעול על פיו.