35 סיבות מדוע כדאי לכם להימנע מסוכר ומקמח לבן הנחשבים למזיקים כל כך לבריאות שלנו.
יש שני מרכיבים בתזונה שלנו שהופיעו לאחר מלחמת העולם השנייה: הסם הלבן – סוכר וקמח לבן (קטשופ רטבים, תרופות וכדומה.) שני מזונות מעובדים אלה מזיקים לנו לא פחות מהלבן "קוקאין" רק שהם מזיקים לאט יותר ובעורמה. מספר הקורבנות, של הסוכר והקמח הלבנים, גדול יותר מתאונות דרכים וממלחמות בארצנו.
אין בהם שום תועלות מלבד טעמם הממכר, קלוריות ריקות המספקות אנרגיה בלבד לזמן קצר.
יש עשרות השפעות מזיקות לסוכר להלן חלק מהן:
- הסוכר עלול לדכא את המערכת החיסונית.
- אצל ילדים, הסוכר עלול לגרום לתופעות של היפראקטיביות, חרדה, קשיי ריכוז ועצבנות.
- הסוכר עלול לגרום לעלייה משמעותית בשומני הדם.
- הסוכר עלול לגרום לנזק כלייתי.
- הסוכר עלול להעלות את רמת הכולסטרול הרע (LDL).
- הסוכר עלול להחליש את ההגנה מפני חיידקים.
- הסוכר עלול להפריע לספיגת סידן ומגנזיום.
- הסוכר עלול לגרום לסרטן המעי הגס (יותר בקרב נשים.)
- הסוכר עלול לגרום לסרטן השד, השחלות, הערמונית והרקטום.
- הסוכם עלול להחליש את הראייה.
- הסוכר מעלה סיכון למחלת לב כלילית.
- הסוכר מקדם עששת.
- הסוכר מאיץ תהליכי הזדקנות, גורם לקמטים ולשיער אפור.
- הסוכר עלול לגרום לעלייה במשקל ולהשמנת יתר.
- הסוכר מעלה את הסיכון לפתח מחלות מעיים דלקתיות.
- הסוכר עלול לגרום לדלקת פרקים.
- הסוכר עלול לגרום לאסטמה.
- הסוכר עלול לגרום ליצירת אבני מרה.
- הסוכר עלול לגרום להופעת דליות.
- הסוכר עלול להוביל למחלת חניכיים.
- הסוכר מזרז הופעת אוסטאופורוזיס.
- הסוכר עלול לדכא את הורמון הגדילה.
- הסוכר עלול להעלות את לחץ הדם.
- הסוכר גורם לאלרגיות למזון.
- הסוכר עלול לגרום לסוכרת.
- הסוכר עלול לגרום ליצירת קטרקט.
- הסוכר עלול לגרום לעצירות.
- הסוכר עלול לגרום לכאבי ראש, כולל מיגרנה.
- הסוכר עלול לגרום לצבירת נוזלים בגוף.
- הסוכר עלול לגרום ליצירת רדיקליים חופשיים בדם.
- הסוכר עלול לגרום לדיכאון.
- הסוכר עלול לגרום למחלה טרשתית.
- הסוכר עלול לגרום להפרעות הורמונליות.
- הסוכר מעלה את הסיכון למחלת האלצהיימר.
- הסוכר עלול לגרום לקרישיות יתר של הדם וליצירת קרשי דם.
יש עוד 43 נזקים נוספים… אני מאמינה ומקווה שמה שרשמתי מספיק, כדי שאתם תבינו דבר אחד פשוט – הסוכר הלבן ניצב במקום כבוד לצד "לבנים" אחרים כמו קוקאין, מלח וכן גם רעל עכברים.
כיצד הסוכר משפיע על הגוף שלנו?
הסוכר הלבן המזוקק (וגם הקמח הלבן) מתפרק במהירות במערכת העיכול ומשם הסוכר עובר לדם. הלבלב שלנו מתגייס להפרשת כמות רבה של אינסולין כדי לאפשר לסוכר להיכנס לתאים. ואכן הסוכר נקלט במהירות בתוך תאי הגוף והמעבר המהיר מהדם לתאים גורם לרמה נמוכה יחסית של סוכר בדם. המוח שלנו, הניזון רק מגלוקוז, מגיב לירידה ברמת הסוכר בדם ומתחיל לשדר אותות רעב. כך קורה שזמן קצר לאחר ארוחה דשנה, שוב נחוש רעב.
גופינו מעולם לא ידע להתמודד עם פחמימות מזוקקות ועם כניסה כל כך מסיבית ומהירה של סוכר לדם. מנגנוני ההטמעה של הסוכר עובדים במלוא הקיטור במשך שנים עד שהלבלב מתעייף ואינו מסוגל לייצר כמויות גדולות של אינסולין, בעוד תאי הגוף מתחילים לפתח התנגדות אליו.
התופעה הזו נקראת 'תנגודת לאינסולין' הבאה לידי ביטוי ב: סכרת, יתר לחץ סם, השמנת יתר, רמת שומנים גבוהה בדם.
כל הנגזרות של סוכר וקמח לבן (פיצות, בורקסים, עוגות ועוד) אלו מאכלים שאינם בריאים.
אפשר להיגמל, גם אם זה ייקח זמן – הגמילה שווה כל מאמץ.
אתם למשל יכולים לדמיין שתמר זה שוקולד, גם ככה המוח לא מבדיל בין מציאות לבין פרי דמיון, הכול קשור במחשבה שלכם.
המאמר לקוח מתוך הספר "מסע אל ממלכות פנימיות, הדרך אל בריאות שיש בה שמחת חיים." מאת: ד"ר דינה אייזן.